Regulament intern

Regulament intern – Pensiunea turistică Chalet Belmont ***

Dragi oaspeţi, dorim să vă oferim o experienţă de neuitat la pensiunea turistică CHALET BELMONT ***, de aceea am stabilit o serie de principii și reguli de care vă rugăm, în mod respectuos, să ţineţi cont atât în timpul, cât şi după ce s-a încheiat sejurul dumneavoastră.

Acest regulament se aplică tuturor turiștilor, care îl acceptă prin însuși faptul cazării lor în pensiune si trebuie să i se conformeze fără limite sau rezerve.

Rezervare

Rezervarea se face direct pe site-ul www.chaletbelmont.ro, la unul dintre următoarele numerele de telefon: +40790674909 sau folosind Formularul de Contact din această pagină.
Rezervările sunt considerate a fi ferme doar după achitarea unui avans de minim 50% din valoarea totală a cazărilor solicitate.

Anularea rezervării

Orice anulare, PARȚIALĂ sau TOTALĂ, a serviciilor comandate de turist trebuie făcută în scris folosind Formularul de Contact din această pagină.

Dacă rezervarea este anulată cu 15 zile înainte de data sosirii, nu va fi perceput nici un comision;
Dacă rezervarea este anulată cu 10 zile înainte de Check-in va fi reținut tariful primei nopți din valoarea avansului plătit;
Dacă rezervarea este anulată cu mai puțin de 5 zile înainte de Check-in sau în caz de neprezentare, va fi reținută întreaga sumă achitată.
Această politică de anulare se aplică pentru toate rezervările excepție făcând numai acelea în cazul cărora a fost comunicată, explicit și în scris de către Pensiunea turistică CHALET BELMONT ***, altă politică de anulare aplicabilă.

Tarife

Tarifele pensiunii turistice CHALET BELMONT *** diferă atât în funcţie de tipul de cameră pentru care optaţi, disponibilitate, zi şi anotimp, cât și de numărul de persoane din cameră.
Pentru mai multe informații, consultați site-ul www.chaletbelmont.ro

Sosirea și Plecarea

Primirea camerei (Check-in) SE FACE ÎNCEPÂND CU ORA 16:00, CU PREZENTAREA ACTULUI DE IDENTITATE. Achitarea costurilor aferente cazării se va face în momentul sosirii. Din momentul cazării, turistul răspunde pentru camera rezervată.
Eliberarea camerei (Check-out) se va face înainte de ora 12:00. În situații speciale, ora de plecare se discută cu proprietarii pensiunii. Oaspeții care eliberează camerele până la ora 12.00 pot lăsa bagajele într-un spațiu dedicat acestui serviciu.
Predarea cheii la recepție după expirarea perioadei rezervate se va face numai după ce s-a realizat verificarea camerei de către personalul de serviciu al pensiunii. Pierderea cheii duce la plata sumei de 200 lei.

Cazarea copiilor

Cazarea copiilor cu vârste cuprinse între 0-7 ani se va face GRATUIT, când sunt folosite paturile existente. Pentru copiii sub 2 ani există posibilitatea oferirii, în limita disponibilității, a unui pătuț bebe.
Vă rugăm să ne comunicaţi atunci când faceţi rezervarea dacă aveţi nevoie de un pătuţ pentru copil pentru a vă putea onora, în limita disponibilului, solicitarea.

Oaspeți suplimentari

Puteți primi musafiri sau oaspeți în camera dumneavoastră între orele 08:00 AM și 10:00 PM, fără costuri suplimentare. În cazul în care primiți oaspeți în intervalul 10:00 PM – 08:00 AM, aceștia vor trebui să achite diferențele de tarif și să se înregistreze la recepție, prin completarea fișei de cazare.

Cod vestimentar

Pensiunea turistică CHALET BELMONT *** nu practică un cod vestimentar special, dar recomandăm decență și respect atât față de ceilalți oaspeți, cât și față de personal.

Modalități de plată

Pentru plata serviciilor la pensiunea turistică CHALET BELMONT *** sunt acceptate Cărţile de Credit (Visa, Mastercard), Plata Numerar (RON) sau prin Transfer Bancar. În situația transferului bancar, plata trebuie efectuată în avans pe baza facturii proforme.

Gratificații

Gratificaţiile pentru personalul pensiunii sunt la latitudinea clienţilor.

Gratificații

Fumatul tradițional și tigara electronică nu sunt permise în incinta CHALET BELMONT ***: camere, apartamente, conform legislatiei aplicabile în vigoare (legea 349/2002 modificata si completată prin legea 15/2016).
Pensiunea este dotată cu dispozitive antifum care sunt conectate la pompieri. Sosirea pompierilor presupune costuri de deplasare a acestora care vor fi suportate de persoana ce declanşeaza aceste dispozitive.
Pensiunea CHALET BELMONT *** are amenajate spații pentru fumători, în aer liber: terasa exterioară și foisorul sunt dotate cu scrumiere.
Este interzisă aruncarea mucurilor de țigară stinse în prealabil, în alt loc decât în scrumiere. Pensiunea CHALET BELMONT *** dispune doar de camere pentru nefumători. În cazul în care nu se respectă prevederile prezentului regulament, se va aplica o taxa în valoare de 100 Euro /noapte (valoarea în lei va fi calculată la cursul BNR din ziua plății), reprezentând serviciile de curățenie a camerei.

Animalele de companie

Pensiunea turistică CHALET BELMONT *** nu permite cazarea persoanelor însoțite de animale și /sau păsări.

Micul dejun și cina

Micul dejun se serveşte în livingul pensiunii, aflat la parter, în intervalul: 07:00 – 10:00 AM.
Puteți invita pe oricine să servească micul dejun cu dumneavoastră, însă este obligatoriu ca fiecare persoană invitată să achite contravaloarea acestuia, să respecte normele de comportament și să aibă o ținută decentă. Pentru oaspeții care nu sunt cazați în pensiune, micul dejun costă 30 lei /persoană.
Cina se serveşte în livingul pensiunii, aflat la parter, în intervalul: 18:00 – 21:00 PM.
Pentru mesele cu meniul prestabilit (e.g. evenimente etc.), rezervarea este confirmată și garantată prin achitarea unui avans. Acesta se pierde în cazul neonorării rezervării efectuate.

Spațiul de parcare și Autoturismele

Pensiunea turistică CHALET BELMONT *** pune la dispoziția clienților săi, locuri de parcare GRATUITE. Deşi luăm toate măsurile de precauţie (suntem dotati cu camere de supraveghere video), nu ne asumăm responsabilitatea în caz de furt sau de daune pe suprafaţa proprietăţii noastre. Pentru evitarea acestor neplăceri, nu lăsați obiecte de valoare în interiorul autoturismelor. Nu ne asumăm nici un fel de răspundere pentru obiectele uitate, pierdute sau presupus furate în incinta pensiunii CHALET BELMONT ***.

Confidențialitatea informațiilor

Dacă ne contactaţi prin e-mail, sau prin intermediul site-urilor, ne rezervăm dreptul ca datele care vă vizează să fie prelucrate în scopuri de marketing direct. Nu vom folosi niciodată numele sau alte informaţiile despre dumneavoastră fără să obținem în prealabil acordul pentru acest lucru. Veţi avea posibilitatea să ne comunicați dacă doriţi să primiţi aceste informaţii în viitor.

Protecția mediului

Protecția mediului reprezintă pentru noi o permanentă preocupare, de aceea promovăm o atitudine responsabilă în acest sens. Detergenții folosiți pentru spălarea și sterilizarea lenjeriilor, prosoapelor, fețelor de masă și a halatelor sunt biodegradabili, iar o economisire a lor presupune o conservare mai bună a mediului înconjurător.
Va rugăm să nu folosiți prosoapele pentru șters părul vopsit, pentru demachiere, pentru curățarea: încălțămintei, geamantanelor, pardoseleo etc. Prosoapele se vor folosi doar pentru uz corporal.
Lenjeria și prosoapele se schimbă la 3 zile de cazare sau la cererea clientului (în conformitate cu prevederile Ordinului 1051/2011 privind normele de clasificare ale unităților turistice încadrate la categoria 3 stele /margarete). Pentru a ne semnaliza dorința dumneavoastră de a schimba obiectele de lenjerie și prosoapele, vă rugam să contactați perosnalul pensiunii.
Nu aruncati în WC obiecte care ar putea conduce la avarierea stației de colectare a rezidurilor.

Dispute și reclamații

Ne rezervăm dreptul de a debita cardul oaspeților noștri, independent de dorința lor, în cel puțin următoarele cazuri:
 • dacă au părăsit incinta pensiunii, fără să plătească pentru serviciile CHALET BELMONT *** de care au beneficiat;
 • dacă au produs degradări sau distrugeri;
 • dacă au plecat cu obiecte care nu le aparțin și a căror contravaloare nu au plătit-o la recepție;
 • dacă nu au anulat rezervarea la termenul stabilit.
Orice controversă, dispută sau reclamaţie care ar putea să apară în urma aplicării acestor termeni și condiții, vom încerca să o rezolvăm pe cale amiabilă. În cazul în care nu este posibil, aceasta va intra sub jurisdicţia instanțelor judecătorești Prahova.
 • prestatorul se obligă să rezolve orice reclamație primită de la clienți în legatură cu seviciile prestate la locul situării structurii pensiunii în maximum 24 de ore de la momentul formulării acesteia;
 • reclamațiile privind calitatea serviciilor turisitice prestate se vor face pe loc, în perioada șederii turistilor în pensiune;
 • reclamațiile făcute sub orice formă dupa plecarea turiștilor nu vor fi luate în considerare de către PRESTATOR.

Ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienții

Clientul trebuie să se conformeze uzanțelor pensiunii. Acesta va trebui să respecte atât liniștea în pensiune si afara cât și normele de conviețuire socială și cele morale.

 • clientul pensiunii are obligația să nu deranjeze liniștea celorlalți clienți;
 • clientul pensiunii are obligația ca să respecte orele de odihnă: 22:00 PM – 08:00 AM / 13:00 PM – 14:00 PM;
 • clientul are obligația să nu lase copilul /copiii nesupravegheați. Orice accident produs ca urmare a nesupravegherii copiiilor nu este responsabilitatea pensiunii;
 • clientul trebuie să folosească doar spațiile comune ale pensiunii și camerele rezervate de el. Totodată clientul nu are voie să intre în alte camere sau în spațiile destinate doar personalului pensiunii;
 • dacă din motive obiective clientul sosește în pensiune după ora 23:00, clientul trebuie să păstreze liniştea în pensiune;
 • clientul pensiunii trebuie să aibă grijă de proprietatea încredințată lui pe tot parcursul cazării;
 • clientul pensiunii are obligația să nu deterioreze obiectele din dotare, în caz contrar acesta datorează pensiunii suma egală cu valoarea obiectului deteriorat și manopera;
 • montajul unor decorațiuni temporare (în general pentru evenimente) în interiorul pensiunii se face doar cu acordul și supervizarea managerului de pensiune;
 • clientul pensiunii trebuie să anunțe cât mai repede posibil orice defecțiune a aparatelor sau instalațiilor din dotare;
 • este interzis gătitul în bucătărie și consumul alimentelor în camere;
 • în bucătărie acceptăm prepararea alimentelor pentru micul dejun și alimentele ce vor fi gătite pe grătarul din foișor;
 • este interzis clientului să preia la plecare vreun obiect din dotarea pensiunii;
 • este interzis clientului accesul cu consumatori electrici mari: reșouri, radiatoare, fierbătoare, în camerele pensiunii;
 • este interzis clientului aducerea în interiorul pensiunii a articolelor de agreement medii sau mari precum ar fi: biciclete, scutere, etc… Ele pot fi parcate în parcarea amenajată sau în curtea pensiunii;
 • orice accident produs ca urmare a utilizării necorespunzătoare a obiectelor din dotare sau nerespectării prezentului regulament nu este responsabilitatea pensiunii.
Se interzice cu desăvârșire introducerea în pensiune de armament, arme albe sau substanțe interzise prin lege.
Gunoiul și resturile menajere se vor depozita în saci menajeri, care se pot procura de la recepție sau în coșurile de gunoi amplasate pe raza pensiunii.
Orice încălcare a uzanțelor pensiunii sau a normelor morale și de conviețuire socială dă dreptul pensiunii să întrerupă imediat contractul /cazarea, fără nici un preaviz.
Ne rezervăm dreptul de a refuza cazarea clienților în stare de ebrietate, nepoliticoși sau turbulenți, care prin atitudinea lor aduc prejudicii imaginii pensiunii sau deranjează alți clienți.
Contravaloarea eventualelor distrugeri sau degradări ale bunurilor materiale aparținând pensiunii turistice CHALET BELMONT *** va fi suportată de către cei vinovați de producerea acestora.
Ne rezervăm dreptul de a evacua forțat din pensiune clienții indezirabili.
Ținând cont de cele menționate mai sus, ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienții.

Servicii oferite

Clienții cazați în cadrul pensiunii turistice CHALET BELMONT *** beneficiază de o ofertă preferențială de servicii gratuite și cu plată. În cazul serviciilor cu plată, puteți obține informații suplimentare la recepția pensiunii.
Servicii GRATUITE:
 • mic dejun
 • parcare supravegheată video
 • rețea de internet wireless (Wi-Fi)
Servicii cu plată:
 • mic dejun
 • cina

Protecție în caz de incendiu

Siguranța clienților se situează pe primul loc, de aceea ne-am luat toate măsurile de siguranță și de protecție în cazul apariției unui incendiu. Nu lipsesc nici detectoarele de fum din camere, planul de evacuare sau hidranții și extinctoarele amplasate pe holurile pensiunii.

Clauze finale

Considerăm că orice client în momentul accesării oricărui serviciu oferit de către CHALET BELMONT *** (cazare, evenimente) a luat la cunoștință de termenii și condițiile mai sus menționate și le-a acceptat tacit.

Modificări regulament intern

Termenii și condițiile pot fi modificate oricând de către CHALET BELMONT *** fără a se face notificări în prealabil. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim un sejur plăcut la CHALET BELMONT ***!